Nušićeva 3, 23000 Zrenjanin
060/541-6680
basicline.salon@gmail.com
Pon-Pet: 07-16h | Sub: 09-14h
Basic Line Basic Line
0 Moja korpa

6 najčešćih grešaka prilikom uređivanja životnog prostora

6 najčešćih grešaka prilikom uređivanja životnog prostora

Koje su to najčešće greške koje, možda i nesvesno pravimo, a tiču se uređenja životnog prostora... da li na nas nekad utiču trendovi ili odreagujemo u trenutku, ne promislivši do detalja... Da li ste i vi nekad napravili neku od sledećih grešaka? 

 

1. "Ovo mi se sviđa, moram da kupim, a posle ću razmišljati gde ću ga smestiti."

Situacija: - Uđemo u prodavnicu, vidimo predivan komad nameštaja, za divno čudo još je i na akciji! Prodavac ljubazan, šarmantan, sve nas upućuje na jedno – kupujem!

A posle toga dolaze problemi…nemamo adekvatno mesto gde da ga smestimo, imamo sličnu stvar koju već upotrebljavamo, cena jeste bila povoljna, ali kad razmislimo mogli smo da kupimo nešto što nam je potrebnije. Dakle, nameštaj se ne kupuje ishitreno, treba pažljivo isplanirati i držati se plana. 

2. "Znam da nije najbolje rešenje, ali kupiću ga jer je jeftino, poslužiće neko vreme."

Situacija: opemamo stan, tražimo nameštaj na sve strane, uđemo u prodavnicu i vidimo komad nameštaja, pristojno izgleda, a cena super. Razmišljamo – nije baš ono što smo hteli, ali bi moglo da služi, a ono što hoćemo svakako je skuplje, zatim moramo da čekamo da se napravi, ma to je to, kupujem i završavam stvar.

A onda dolaze problemi: došlo je sutradan ali u kutijama, pa moram da platim montažu ili da čekam ove iz prodavnice koji će doći za mesec dana. Kad ga sklopimo vidimo da bi nam je za jednu sobu preveliko, a za drugu premalo - loše koristi prostor, boja baš nije da se slaže sa ambijentom, sve se nešto klima – kvalitet katastrofa, i na kraju se pitamo – šta mi je ovo trebalo? Ovo definitivno ne radi radnju! Onda sledi novi trošak za kupovinu adekvatnog nameštaja.

3. "Nema veze što u mom slučaju nije funkcionalno, ali uvek sam se tome divila, pa moram sad to da imam."

Situacija: Dugo živimo u istom ambijentu i odavno nam je dosadan, žudimo za promenom. Kad spomenemo promenu govore nam da je ovo kvalitet kakvog sada nema, da je to klasika, evergreen… a drugarica ima nešto moderno, drugačije, kad god odemo kod nje gledamo u taj komad sa čežnjom. Jednom se promeni situacija npr. kupujemo novi stan i ushićeni konačno jurnemo da kupimo to za čim smo čeznuli, a kad donesemo, ono – ne paše… šta onda?

4. "Šta mi ovi ovde pametuju, pa ja ću sam to napraviti, sigurno to nije neka nauka."

Situacija: nalazite se u firmi za izradu nameštaja, tamo vam je neki projektant raširio neke crteže i govori o kompleksnosti ugradnje zadatog komada nameštaja u vaš enterijer, pri tom vam kroz priču provuče i cenu koja iskreno uopšte nije naivna. Počinjete da verujete da vam ovaj ovde namerno izlaže naučnu ekspertizu samo da biste zagrizli i progutali cenu. Ne budete “naivni” i kažete – ma nema šanse da dam te pare ima ja to da napravim sam! I tu kreću vaše muke – koliko se odbija za kantovanje? Da li je bolji ovaj ili onaj material? Kako da spojim ove daske? Koje mehanizme da kupim? Kako se ugrađuju ovi mehanizmi?...ili stignemo na pola pa vidimo da je ćorsokak… I eto čas posla nama zona sumraka, tražimo da nam  neko dovrši to što smo započeli, ali niko neće ili onaj što hoće naplaćuje više nego oni što su hteli sve da urade… vrlo brzo uviđamo da ćemo na ćupriji platiti mnogo više nego na mostu…

5. "Ma neću ja toliko da čekam, sigurno to može da se uradi brže, ako neće oni ima ko će."

Situacija: opet se nalazite u firmi za izradu nameštaja i projektant vam objašnjava da je tehnologija izrade takva da zahteva izvesno vreme – farbanje sa svojim fazama, ugradnja… ali vama se žuri jer vam dolaze posebni gosti fiksnog datuma, a vi želite da sijate. Ne uvažavate argument projektanta već tražite dalje… I nađete. Čovek vam uzme novac za kaparu i krene da radi – preskoči par faza u farbanju, malo prekrati dinamiku na terenu i završi otprilike u roku koji ste zacrtali, ali onda vidite da kvalitet farbanja nije sjajan, vrlo brzo počne da se ljušti farba, nameštaj nije lepo upasovan u prostor, vrata nekako raštelovano stoje, ćoškovi nekako iskrzani… gotovo je, majstor je isplaćen, već je otišao, radio je na crnjaka pa nemate neki pravni osnov da ga ganjate… šta onda?

6. "Koliko kod vas košta 1m kuhinje?"

Ili još banalnije pitanje (koje smo takođe imali) koliko košta kod vas 1m nameštaja? Naš je savet da svoj nameštaj ne merite metrima već kvalitetom, funkcionalnošću i estetikom. Ta tri parametra su osnovne merne jedinice u merenju nameštaja pa i života. Ako nameštaj kupujete na metre računajte da ćete ova tri parametra sigurno zanemariti zarad cene, a onda trebamo da postavimo pitanje: da li je to cena našeg života?